Wat is een overbelaste achillespees?

Een overbelaste achillespees is een constant een zeurende pijn die u voelt in uw achillespees. Of misschien merkt u vooral ongemak bij het opstarten van de dag? Ook kan het zijn dat de zeurende pijn pas optreedt aan het einde van de dag, nadat u lang heeft moeten lopen of staan. Hoe dan ook, geen enkel scenario is prettig.

Vaak is het wel zo dat de klachten verergeren als u veel loopt of sport. Daarom ligt het gevaar van een overbelaste achillespees met name op de loer voor sporters, zoals hardlopers.

Een overbelaste achillespees door de verkeerde schoen?

Toch is een overbelaste achillespees niet alleen een kwaal van sprinters, hardlopers, verspringers of hoogspringers die veel vragen van hun achillespezen. Ook in het dagelijkse, ‘normale’ leven kunt u hiermee opgezadeld worden. Als u bijvoorbeeld te lang op platte schoenen loopt dan kan uw achillespees overbelast raken. Door de te platte schoen staat de pees constant op spanning. De klachten kunnen dan sluimerend beginnen, maar na verloop van tijd steeds meer pijn en ongemak veroorzaken.  

Wij hebben al vaker mensen in onze winkel gehad die dit vervelende probleem hebben ervaren. En zo heel gek is dat niet, want ‘de verkeerde schoen’ kan bijvoorbeeld leiden tot:

  • een verkeerde voetstand;
  • of een slecht looppatroon. 

Beiden kunnen het begin zijn van overbelasting van de achillespees. En hoe verder de overbelasting van uw achillespees vordert, hoe moeilijker het is om de achillespees weer te laten herstellen. 

Wat is dan wel een goede schoen?

Het belangrijkste is dat de achillespees stevigheid ervaart. Als een schoen een slappe hak heeft dan gaat de achillespees alle kanten op bij het neerkomen van de voet. Dat terwijl de achillespees recht moet blijven staan bij het neerkomen. Kortom, een schoen moet stevigheid bieden, met name in de contrefort. Dat is het hakstuk van de schoen dat de achtervoet ondersteunt en de hiel op zijn plaats houdt.

Durea als (deel)oplossing

Een merk als Durea doet dit en kan zeker een goede schoen zijn als u een overbelaste achillespees heeft. Ook werkt Durea met zogenaamde ‘gebroken leesten’. Dat wil zeggen dat de schoen aan de voorzijde breder is dan in de hiel.

Bekijk ons aanbod durea schoenen

Maar voordat we überhaupt over schoenen praten maken we eerst plaats voor de podotherapeut. 

Een ervaren podotherapeut voor uw overbelaste achillespees

Een podotherapeut analyseert sowieso uw voetstand en looppatroon, maar doet nog meer. Want een volledige analyse geeft een completer beeld. En een completer inzicht in het probleem geeft betere oplossingen. 

Wender & JS schoenen

Voetencentrum Wender is een autoriteit op het gebied van podotherapie. Bij JS Schoenen & Voetcomfort werken we al lange tijd samen met Wender. Dat wil zeggen: Wender heeft twee behandelruimtes binnen onze winkel die volledig ingericht zijn met de nieuwste technieken. Daarmee analyseren zij uw klachten grondig. Op de dinsdagen is podotherapeut Mark Schreurs van Wender bij ons aanwezig. Hij staat op afspraak voor u paraat.

Maak een afspraak met Mark

Mark is niet alleen podotherapeut, maar ook sportpodotherapeut. Dus of u nu last heeft van een overbelaste achillespees door uw sportritme óf simpelweg door het dagelijkse leven: 

Mark helpt.  

Als u belt met 088 – 4547700 dan krijgt u de centrale praktijk van Voetencentrum Wender aan de lijn. Daar plant u een afspraak met Mark bij ons aan de Hoofdstraat 41 in Gaanderen.