Wat is hielspoor?

Hielspoor is een irritatie of ontsteking van de pees onder de voet. Ook wel fasciitis plantaris genoemd. Pijnlijk, vervelend, belemmerend, maar gelukkig wel te verhelpen met de juiste voetzorg. Belangrijkste is dat u niet eigenwijs blijft doorlopen met klachten. Hielspoorklachten kunnen namelijk ook chronisch worden. En dan bent u verder van huis.

Symptomen hielspoor

Hoe weet u of er sprake is van hielspoor? Er zijn een aantal kenmerkende symptomen van hielspoor. Klachten treden vooral op bij het ‘opstarten’. Bijvoorbeeld als u opstaat uit bed of een tijd heeft gezeten en weer in beweging komt. Midden onder de hiel voelt u dan een stekende pijn en de voet voelt stijf aan. Soms straalt die pijn ook uit naar de binnenkant of buitenkant van de voet.

Wat doe ik met hielspoorklachten?

Als u deze klachten ervaart, dan is het nog steeds verstandig om deze klachten eerst door een specialist te laten beoordelen. Een podotherapeut is bijvoorbeeld zo’n specialist. Waarom is dit verstandig? Omdat er ook sprake kan zijn van een andere aandoening die qua klachten op hielspoor lijkt. Dit moet eerst worden uitgesloten. Daarnaast is het natuurlijk sowieso goed om te beginnen met een goede diagnose. Van daaruit kan een podotherapeut u verder adviseren. Wellicht biedt een podotherapeutische zool uitkomst voor u. Of misschien heeft uw huidige schoen niet de juiste pasvorm of stevigheid. Ook een orthopedische schoen behoort tot de mogelijkheden. Het kan zijn dat juist een combinatie van oplossingen u het snelst van uw hielspoorklachten afhelpt. Hoe dan ook, de eerste stap is áltijd het deskundige oog van een specialist.

Wie is die specialist en waar vind ik die?

Natuurlijk zijn er veel kundige fysiotherapeuten en podotherapeuten. Wat dat betreft is het aanbod best groot, maar dat maakt de afweging voor u misschien ook wel wat lastiger. Dan is het goed om te weten dat de podotherapeuten van Voetencentrum Wender hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Deze therapeuten vindt u door heel Nederland, maar ook bij ons: JS Schoenen & Voetcomfort in Gaanderen. Op dinsdag en donderdag zijn Maxim en Froukje van Voetencentrum Wender bij ons in de winkel aanwezig. Hier, in een goed uitgeruste en professionele behandelkamer zoeken ze naar de beste oplossing voor uw klachten.

Maak een afspraak

Wilt u niet direct een afspraak maken, maar wat vrijblijvender uw klachten laten beoordelen? Geen enkel probleem! Eén keer per maand is het ook mogelijk om op inloopspreekuur te komen. Dan krijgt u met Mark te maken. Ook hij is een ervaren podotherapeut van Wender. U moet het inloopspreekuur vooral zien als een laagdrempelig consult waarbij Mark met een brede blik naar uw klachten kijkt. Een prima eerste analyse als opstap naar een praktische oplossing voor uw klachten.

Bel 0315-323839 en vraag naar het eerstvolgende inloopspreekuur. Vervolgens plannen we graag een afspraak voor u in.

Hielspoor vraagt om aandacht

Samenvattend: hielspoor mag dus niet worden genegeerd, maar vraagt juist om aandacht. In de eerst plaats om podotherapeutische aandacht. Vervolgens om aandacht van een gecertificeerde schoenadviseur. Want stel bijvoorbeeld dat u schoenen nodig hebt met een betere pasvorm. Dan is het natuurlijk wel prettig om geholpen te worden door een ‘adviseur pasvormschoenen’. Alle medewerkers van JS hebben de papieren om zich adviseur pasvormschoenen te mogen noemen.

Meer informatie nodig?

Heeft u hielspoorklachten of klachten die daarop lijken, maar weet u nog niet precies welke weg u het beste kunt bewandelen? Neem ook dan gerust contact met ons op. We helpen u verder.

Contact met JS schoenen