Wat is een doorgezakte voet?

De naam zegt natuurlijk al veel. Als uw voetzool, met in het bijzonder uw voetboog, volledig op de grond rust, dan heeft u een doorgezakte voet. In dit geval ontbreekt de natuurlijke voetholte. Een doorgezakte voet kan zomaar erfelijk bepaald zijn.

Een cruciale rol is dus weggelegd voor de voetboog. Dat is die opwaartse curve die u ziet aan de binnenkant en deels aan de onderkant van uw voet. De voetboog wordt gevormd door verschillende pezen en samen zorgen deze voor een verend effect bij het neerzetten van uw voet. De een doorgezakte voet kunnen de volgende klachten ontstaan:

  • vermoeidheid;
  • irritatie;
  • of vervelende pijnscheuten.

Oorzaak van pijn door doorgezakte voeten

Het is niet zo dat een doorgezakte voet altijd pijnklachten veroorzaakt. Maar als u vermoeidheid in de voeten ervaart, of pijn in de knieën of heupen, dan kán een doorgezakte voet de oorzaak zijn. Naast de voet zelf kunnen ook andere gewrichten zoals knieën en heupen kunnen lijden onder een doorgezakte voet.

Een doorgezakte voet vraagt om stevige schoenen

Bij JS schoenen horen we van klanten dan soms: ik heb een soepele schoen nodig, want ik heb te veel pijn. Op zich een begrijpelijke reflex, maar niet de juiste. Uw voet heeft namelijk stevigheid nodig in plaats van soepelheid. Een soepele zool geeft juist meer klachten. De voet moet bij de afwikkeling worden ontlast en dat kan alleen door versteviging. 

Welke schoenen helpen daarbij? Komen we zo op. Eerst is het verstandig om uw klachten door een professional te laten beoordelen. Die professional vindt u bij JS schoenen. Wij werken namelijk samen met de podotherapeuten van Voetencentrum Wender. 

Bezoek de podotherapeut in onze winkel

In onze winkel in Gaanderen is Wender kind aan huis. Sterker nog, ze hebben hier een volledig ingerichte praktijk met alle meetapparatuur om:

  • uw klachten in kaart te brengen;
  • de juiste diagnose te stellen;
  • en de beste oplossing te vinden.
Maak een afspraak

Zoals altijd geldt ook nu: meten is weten. Loop niet door met klachten, maar laat een specialist uw klachten direct beoordelen. Op tijd handelen zorgt voor minder ingrijpende maatregelen die ook nog eens sneller verlichting bieden. 

Geschikte schoenmerken voor doorgezakte voeten

Als Voetencentrum Wender een oordeel heeft geveld, dan weten de vakmensen van JS schoenen welke schoen geschikt is voor úw situatie. Zoals gezegd zijn doorgezakte voeten gebaat bij stevigheid. Om u alvast een idee te geven: Durea, Xsensible, FinnComfort, Hartjes en Mephisto (voor mannen) zijn merken die uitblinken in stevigheid en de juiste pasvorm.

Wilt u niet direct een afspraak plannen met Wender, maar eerst wat vrijblijvende informatie? Dat kan natuurlijk ook.

Bel ons op: 0315 – 323 839

Of mail naar: info@jsschoenen.nl

Of kom gewoon naar onze winkel aan de Hoofdstraat 41 in Gaanderen.