Voetklachten verwijzen naar problemen of pijn die optreden in het gebied van de voet. Er zijn verschillende soorten voetklachten die mensen kunnen ervaren. Hier zijn enkele veelvoorkomende voetklachten:

Hielspoor

Hielspoor is een irritatie of ontsteking van de pees onder de voet. Ook wel fasciitis plantaris genoemd. Pijnlijk, vervelend, belemmerend, maar gelukkig wel te verhelpen met de juiste voetzorg. Belangrijkste is dat u niet eigenwijs blijft doorlopen met klachten. Hielspoorklachten kunnen namelijk ook chronisch worden. En dan bent u verder van huis.

> Lees meer over hielspoor.

Hamertenen

Een hamerteen is een teen met een afwijking. Bij een hamerteen staan de kootjes in de teen bol waardoor de teen krom gaat staan. Deze vervelende aandoening kan bij alle tenen ontstaan, behalve bij de grote teen.

> Lees meer over hamertenen.

Klauwtenen

Een klauwteen is een sterke afwijking van de teen. Een vervelende aandoening die alle tenen kan treffen, behalve de grote teen. Er zijn verschillende oorzaken van klauwtenen, waarover verderop meer. Ook de eerste stap naar een (podotherapeutische) oplossing komt hieronder aan bod. Eerst even iets meer over klauwtenen.

> Lees meer over klauwtenen.

Doorgezakte voeten

De naam zegt natuurlijk al veel. Als uw voetzool, met in het bijzonder uw voetboog, volledig op de grond rust, dan heeft u een doorgezakte voet. In dit geval ontbreekt de natuurlijke voetholte. Een doorgezakte voet kan zomaar erfelijk bepaald zijn.

> Lees meer over doorgezakte voeten.

Overbelaste achillespees

Een overbelaste achillespees is een constant een zeurende pijn die u voelt in uw achillespees. Of misschien merkt u vooral ongemak bij het opstarten van de dag? Ook kan het zijn dat de zeurende pijn pas optreedt aan het einde van de dag, nadat u lang heeft moeten lopen of staan. Hoe dan ook, geen enkel scenario is prettig.

> Lees meer over overbelaste achillespezen.

Hallux valgus

Een hallux valgus is een grote teen die scheef staat. Dat is de letterlijke vertaling. De grote teen staat scheef in de richting van de andere tenen. Hierdoor ontstaat er een knobbel aan de grote teen — wat al hinderlijk genoeg is — maar ook de andere tenen kunnen in verdrukking raken. En misschien zelfs een afwijkende stand aannemen. Een hallux valgus komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

> Lees meer over hallux valgus.