In onze ultieme Xsensible-gids lees je álles over het schoenenmerk Xsensible. Op deze pagina gaan we uitgebreid in op alle Stretchwalker-modellen van Xsensible.

De ‘Xsensible Stretchwalker’ is een uniek concept en een specifieke lijn van schoenen ontwikkeld door Xsensible. Men richt zich met deze modellen op het bevorderen van comfort, balans en welzijn tijdens het lopen. Het belangrijkste kenmerk van de Xsensible Stretchwalker is het gepatenteerde stretchleer en de unieke balanszooltechnologie.

De naam “Stretchwalker” is totstandgekomen door twee belangrijke eigenschappen van het schoenenmerk: de rekbaarheid (stretch) en het wandelcomfort (walker).

Bekijk onze Xsensible Stretchwalkers

Stretchwalker inspiratie

De toevoeging ‘Stretchwalker’ aan de Xsensible schoenenlijn is geïnspireerd op de traditionele Japanse Geta-sandalen, die worden gedragen door geisha’s en maiko’s. Geta-sandalen hebben een verhoogd houten platform onder de zool, wat zorgt voor stabiliteit en evenwicht tijdens het lopen. Dit ontwerp stimuleert een natuurlijke afwikkeling van de voet en helpt om een goede lichaamshouding te behouden.

Xsensible Stretchwalker. Collectie: najaar 2023. Model: Rialto.

Wat maakt de Xsensible Stretchwalker zo bijzonder?

Simpel. De zool en het leer. Hierin komen ambacht, wetenschap en innovatie samen. En dat resulteert in dat opluchtende gevoel waarnaar mensen met pijnlijke voeten zo snakken.

– De zool

De zool is een co-creatie van Xsensible en de Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka, die zich liet inspireren door een oeroud Japans sandaalconcept. Dat wil zeggen dat de zool van een Xsensible schoen is opgebouwd rondom het unieke balanspunt in het midden van de zool. Dat zorgt voor een optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding.

‘‘Vaak zie je dat schoenen óf een stevige óf een soepele zool hebben’’, vertelt Dane. ‘‘De Xsensible Stretchwalker combineert die eigenschappen. De onderzool is stug en stevig, maar daar bovenop zit een laag die juist een extreem goede demping heeft. Die unieke zoolconstructie maakt deze schoen daardoor zeer geschikt voor mensen met een staand beroep. Bijvoorbeeld voor kappers of voor mensen die in de horeca werken. Daarnaast zien wij bij klanten met hielspoorklachten dat deze klachten verminderen zodra ze overstappen op Xsensible.’’

– Het leer

Net als de zool is ook het leer van de Xsensible Stretchwalker erg vernuftig. Dit zet zich gelijk naar de voet. Inlopen is daardoor niet nodig. De technologie zorgt ervoor dat het leer 70% in de breedte rekt en maar 30% in de lengte. Ook na 50.000 stappen komt het leer altijd weer in zijn oorspronkelijke vorm terug, zo is uit testen gebleken. Daarom wordt dit ook wel ‘leer met een geheugen’ genoemd.

Xsensible Inside heet deze gepatenteerde techniek. Het leer is opgebouwd uit meerdere lagen die elk een specifieke functie hebben. Samen zorgen ze voor die ongeëvenaarde rekbaarheid en tegelijkertijd voor een schoen die ademt en een comfortabele temperatuur heeft. Of zoals Dane toelicht: ‘‘Daardoor voelen de schoenen aan als een tweede huid. Het voetbed is uitneembaar dus de schoenen zijn ook geschikt voor een eigen inlegzool of podotherapeutische zool.’’

De voordelen van de Xsensible Stretchwalker op een rij

  • 100% stretchleer;
  • 70% stretch in de breedte;
  • 30% stretch in de lengte;
  • Lichtgewicht;
  • Ademend;
  • Uitneembaar voetbed;
  • Waterafstotend;
  • Meerdere wijdtematen.
Xsensible Stretchwalker schoenen. Collectie: najaar 2023. Model: Golden Gate.

‘‘Aan het einde van de dag ben je met Stretchwalker schoenen gewoon veel minder vermoeid’’, zo vat Dane de voordelen samen. ‘‘Met deze schoen kun je écht meters maken. Alleen dan zónder lichamelijke klachten die in de loop van de dag steeds erger worden.’’

Bekijk onze xsensible-collectie

Xsensible Stretchwalker voor heren

Xsensible Stretchwalker schoenen heren. Collectie: najaar 2023. Model: SWX 14.

Voor de heren heeft Xsensible haar Stretchwalker modellen ingedeeld in 3 verschillende categorieën, namelijk: SWX-modellen, City-walker modellen en Next Generation-modellen. Onderstaand lees je wat de verschillen zijn tussen deze Xsensible heren Stretchwalkers:

SWX-modellen

Alle heren Xsensible Stretchwalker SWX-modellen zijn voorzien van een SWX-zool. Deze zool biedt maximale demping en bevordert een vloeiende afwikkeling van de voet. Torsieverstevigingen voorkomen draaiing van de voet.
– SWX-modellen: SWX3, SWX6 en SWX14.

City-walker modellen

Alle heren Xsensible Stretchwalker City-walker modellen zijn voorzien van de City Walker 2.0 zool. Met een breder loopvlak biedt deze zool nog meer grip op alle soorten ondergronden.
– City-walker modellen: Zurich, Dublin en Timor.

Next Generation-modellen

Alle heren Xsensible Next Generation-modellen zijn voorzien van de Nest-Generation zool. Deze zool heeft dezelfde eigenschappen als de SWX-zool, wat betekent dat het veel demping biedt en een soepele afwikkeling bevordert. Daarnaast heeft het een sportief silhouet.
– Next-Generation modellen: Golden Gate men.

Bekijk heren xsensible stretchwalker-collectie

Xsensible Stretchwalker voor dames

Xsensible Stretchwalker schoenen dames. Collectie: najaar 2023. Model: Lucca.

Voor de dames heeft Xsensible haar Stretchwalker modellen ook onderverdeeld in 3 verschillende categorieën, namelijk: SWX-modellen, City-walker modellen en Next Generation-modellen. Onderstaand lees je wat de verschillen zijn tussen deze Xsensible dames Stretchwalkers:

SWX-modellen

Alle dames Xsensible Stretchwalker SWX-modellen zijn voorzien van een SWX-zool. Deze zool biedt maximale demping en bevordert een vloeiende afwikkeling van de voet. Torsieverstevigingen voorkomen draaiing van de voet.
– SWX-modellen: SWX3, SWX11, SWX18 en SWX19.

City-walker modellen

Alle dames Xsensible Stretchwalker City-walker modellen zijn voorzien van de City Walker 1.0 of 2.0 zool. Met een breder loopvlak biedt deze zool nog meer grip op alle soorten ondergronden.
– City-walker 1.0 modellen: Iona, Lucca, Jersey, Carrara, Wembley en England
– City-walker 2.0 modellen: Corfino, Grenoble, Arona, Lima, Koblenz, Tokio, Aruba, Curacao, Barbados, Jamaica en Ambon.

Next Generation-modellen

Alle dames Xsensible Next Generation-modellen zijn voorzien van de Nest-Generation zool. Deze zool heeft dezelfde eigenschappen als de SWX-zool, wat betekent dat het veel demping biedt en een soepele afwikkeling bevordert. Daarnaast heeft het een sportief silhouet.
– Next-Generation modellen: Golden Gate Lady en de Ponte Vecchio.

Bekijk dames xsensible stretchwalker-collectie

Meer informatie over Xsensible: