Volg de stappen & bepaal jouw lengte- en wijdtemaat

Met onze uitgebreide meetinstructies kan je eenvoudig thuis je voeten opmeten. Gebruik het maatadvies als indicatie. Voor het beste maatadvies kun je terecht bij onze winkel in Gaanderen. 

Wat heb je nodig?

  • Meetlint
  • Potlood
  • Papier

 

Iemand om te assisteren is handig  maar niet noodzakelijk. Met z’n tweeën meet je nauwkeuriger, omdat je dan je gewicht evenredig over beide voeten kan verdelen.

Stap 1: Bepaal je lengtemaat

 

Zet je voet op een stuk papier en zet een streep bij je langste teen en ter hoogte van je hiel. De afstand tussen deze twee strepen is jouw voetlengte.

 

 

 

TIP. Wist je dat bijna niemand twee voeten heeft die precies even groot zijn? Meet daarom altijd beide voeten en gebruik de lengte van je langste voet.

Stap 2: Bepaal je wijdtemaat

 

Zet je voet plat op de grond met het meetlint onder de bal van je voet. Meet de omtrek van je voet bij het breedste gedeelte, van het bot net onder je grote teen tot aan het botje net onder je kleine teen.

 

Ook de wijdte kan per voet verschillend zijn. Meet daarom altijd beide voeten en gebruik de maat van de breedste voet.

Stap 3: Vind je schoenmaat

Nu je de lengte en de omtrek van je voeten weet kun je jouw lengte- en wijdtemaat bepalen. Gebruik hiervoor het maattabel hieronder.

1.Zoek eerst jouw voetlengte op in het tabel in de meest linkse kolom. Nu je deze hebt gevonden kun je jouw lengtemaat aflezen.

2.Zoek in deze regel jouw voetomtrek (balomvang). Nu kun je ook jouw wijdtemaat aflezen.

Heb je hulp nodig bij het bepalen van jouw lengte- en wijdtemaat? Laat je voeten opmeten door een van onze voetspecialisten in Gaanderen!

Maattabel

*Alle informatie op deze pagina is afkomstig van onze leverancier Durea. https://www.durea.nl/meetinstructies-lengtemaat-wijdtemaat/