WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ STICHTING GEZOND LOPEN.

Gezond Lopen winkels helpen u graag bij de juiste keuze voor comfortschoenen. Wij voeren de door Gezond Lopen geadviseerde merken, zoals Finn Comfort, Durea, Waldläufer, Xsensible, Wolky, Hartjes, Mephisto, Nimco, Lowa en Meindl.

Het opmeten van de voet in zowel de breedte als lengte is belangrijk voor de keuze voor een juiste schoen. Wij voeren merken die werken met diverse wijdtematen (E-G-H-K-M). Zodat wij altijd een passende schoen kunnen adviseren. Vergeet niet dat de voet ook kan veranderen en na verloop van jaren wat kan uitzakken/doorzakken, zodat u wellicht toch net even een andere maat nodig heeft. De meeste merken werken tevens met halve maten, waardoor er meer mogelijkheden zijn om een passende schoen aan te meten. Let wel: het resultaat van het opmeten van de voet, geeft slechts een indicatie weer van de maat en breedtemaat. Dit kan variëren per merk of model.

VOETEN VORMEN DE BASIS!

Onze voeten vormen de basis van ons lichaam. Daarom is het belangrijk om ze aandacht te geven. Veel lichamelijke klachten hangen samen met voetproblemen. Slecht passende schoenen veroorzaken vaak een verkeerde belasting.

De aanschaf van een goed passende schoen begint met het opmeten van de voet in de lengte en breedte. Veel kwaliteitsschoenen die in onze winkel worden verkocht, zijn te verkrijgen in diverse breedte- of wijdtematen. Van smal tot extra breed (E-G-H-K-M wijdtes). Een schoen met de juiste breedte en lengte biedt precies de ruimte die nodig is, maar levert tegelijkertijd steun en comfort.

Bekijk hier de heren schoenen Bekijk hier de dames schoenen

EEN PAAR GOUDEN REGELS:

  • Een te grote schoen is net zo vermoeiend als een te kleine schoen. De voet klauwt om de schoen vast te houden wat resulteert in vermoeidheid.
  • Te smalle schoenen drukken de tenen tegen elkaar, waardoor deze niet optimaal spreiden bij het afwikkelen. Hierdoor ontstaan verschillende problemen zoals bijvoorbeeld likdoorns.
  • Schoenen moeten goed sluiten zodat de voet niet uit de schoenen slipt. Wanneer dit wel gebeurd, ontspannen de voeten niet optimaal, waardoor de voet klauwt om de schoen vast te houden.
  • Belangrijk is dat de tenen ruimte hebben en vrij in de schoen liggen. Dit is een belangrijke basis voor de stabiliteit van het lichaam.

MERKEN:

De merken die goed passende schoenen maken, zoals de eerder genoemde merken DureaFinn ComfortXsensibleWaldlauferMephistoWolkyHartjes en  Lowa , zijn continu bezig hun collecties te vernieuwen. Daarom noemen wij onze collecties ook steevast een “Trendy Comfortcollectie”.

Als geen ander weten zij kwaliteit en comfort te combineren met actuele vormgeving en materiaalkeuze, waardoor u altijd een juist passend paar schoenen kunt kopen, die ook nog leuk en modisch zijn!

Voor meer informatie over Gezond Lopen, bezoek ook eens de website: www.gzl.nl