Xsensible: wonderbaarlijke innovatie

Xsensible is zo’n schoen die u moet ervaren om het te geloven. Xsensible heeft al veel mensen van voetklachten en rugklachten afgeholpen. Op een gekscherende manier omschrijft Dane Starink, eigenaar van JS schoenen, dit merk daarom ook wel als: de Jomanda-schoen. Maar hoe wonderbaarlijk de resultaten ook mogen zijn, Xsensible verricht geen wonderen. Dit Nederlandse schoenenmerk laat liever wetenschap en innovatie het werk doen. En niet zonder resultaat, want iemand die overstapt op Xsensible gaat niet snel terug naar een andere schoen.

Xsensible Stretchwalker

Ook JS is fan van dit merk. ‘‘We hebben niet voor niets de grootste collectie Xsensible schoenen van de Achterhoek’’, aldus Dane. “Veruit de meeste modellen komen uit de Stretchwalker-collectie. Xsensible Stretchwalker is er voor iedereen die wil afrekenen met pijn en ongemak. Zeker mensen met staande beroepen willen tijdens of aan het einde van de werkdag niet geplaagd worden door pijnlijke of vermoeide voeten. Dan biedt de Xsensible Stretchwalker uitkomst en vooral: verlichting.

Bekijk onze Xsensible Stretchwalkers

Xsensible Stretchwalker voor heren en dames.

Wat maakt de Xsensible Stretchwalker zo bijzonder?

Simpel. De zool en het leer. Hierin komen ambacht, wetenschap en innovatie samen. En dat resulteert in dat opluchtende gevoel waarnaar mensen met pijnlijke voeten zo snakken.

De zool

De zool is een co-creatie van Xsensible en de Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka, die zich liet inspireren door een oeroud Japans sandaalconcept. Dat wil zeggen dat de zool van een Xsensible schoen is opgebouwd rondom het unieke balanspunt in het midden van de zool. Dat zorgt voor een optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding.

‘‘Vaak zie je dat schoenen óf een stevige óf een soepele zool hebben’’, vertelt Dane. ‘‘De Xsensible Stretchwalker combineert die eigenschappen. De onderzool is stug en stevig, maar daar bovenop zit een laag die juist een extreem goede demping heeft. Die unieke zoolconstructie maakt deze schoen daardoor zeer geschikt voor mensen met een staand beroep. Bijvoorbeeld voor kappers of voor mensen die in de horeca werken. Daarnaast zien wij bij klanten met hielspoorklachten dat deze klachten verminderen zodra ze overstappen op Xsensible.’’

Het leer

Net als de zool is ook het leer van de Xsensible Stretchwalker erg vernuftig. Dit zet zich gelijk naar de voet. Inlopen is daardoor niet nodig. De technologie zorgt ervoor dat het leer 70% in de breedte rekt en maar 30% in de lengte. Ook na 50.000 stappen komt het leer altijd weer in zijn oorspronkelijke vorm terug, zo is uit testen gebleken. Daarom wordt dit ook wel ‘leer met een geheugen’ genoemd.

Xsensible Inside heet deze gepatenteerde techniek. Het leer is opgebouwd uit meerdere lagen die elk een specifieke functie hebben. Samen zorgen ze voor die ongeëvenaarde rekbaarheid en tegelijkertijd voor een schoen die ademt en een comfortabele temperatuur heeft. Of zoals Dane toelicht: ‘‘Daardoor voelen de schoenen aan als een tweede huid. Het voetbed is uitneembaar dus de schoenen zijn ook geschikt voor een eigen inlegzool of podotherapeutische zool.’’

De voordelen van de Xsensible Stretchwalker op een rij

  • 100% stretchleer
  • 70% stretch in de breedte
  • 30% stretch in de lengte
  • Lichtgewicht
  • Ademend
  • Uitneembaar voetbed
  • Waterafstotend
  • Meerdere wijdtematen
Bekijk onze xsensible-collectie

‘‘Aan het einde van de dag ben je met Stretchwalker schoenen gewoon veel minder vermoeid’’, zo vat Dane de voordelen samen. ‘‘Met deze schoen kun je écht meters maken. Alleen dan zónder lichamelijke klachten die in de loop van de dag steeds erger worden.’’

Over meters maken gesproken..

Wandelschoenen van Xsensible

De bijzondere eigenschappen maken dit merk natuurlijk ook zeer interessant als wandelschoen. Als specialist in wandelschoenen biedt JS Schoenen & Voetcomfort daarom ook de Xsensible Hiking collectie. Deze wandelschoenen zijn voorzien van hetzelfde zoolprincipe als de Stretchwalker modellen, maar de zool is extra verstevigd en voorzien van extra profiel. Ideaal voor langere wandelingen door wat ruwer terrein.

De stevige pasvormen zijn aangenaam en helpen u tijdens het wandelen om fit te blijven. Daarnaast zijn alle Hiking modellen van Xsensible voorzien van Dry-X materiaal. Dit houdt uw voeten droog, maar de schoenen behouden wel altijd een ademend effect dat zo kenmerkend is voor Xsensible. Uitproberen? Kom naar onze winkel in Gaanderen en probeer Xsensible wandelschoenen uit op onze loopband.

Bekijk alvast onze Hiking modellen

Meer informatie over Xsensible: