Stap 1: het opmeten van de voet

Meten is weten!

Onze schoenadviseurs meten altijd de lengte en breedte van uw voeten op. Dit om een goede maatindicatie te geven. Naast de lengte van de voet, is het ook belangrijk om te kijken naar de juiste breedte of wijdte van de voet. Dit begint met het opmeten.

De lengte van de voet, zowel de linker als rechtervoet, wordt opgemeten met een schuifapparaat. De breedte van de voet wordt bepaald door handmatig met een centimeter de balbreedte op te meten.

Let op het gaat altijd om een maatindicatie.

Stap 2: samen kijken naar mogelijke schoenen

Ook smaak speelt mee!

De schoenadviseur kijkt samen met u welke schoenen geschikt zouden kunnen zijn voor uw voeten.

Wij werken bij JS Voetcomfort met een selectie van de betere comfortmerken, zoals Hartjes, Xsensible, Durea, Finn Comfort, Solidus, Lowa, Duca Walking en Meindl. Onze schoenadviseurs kunnen adviseren welke pasvormen en wijdtematen voor u geschikt zouden kunnen zijn en natuurlijk is het ook heel belangrijk daarbij op uiterlijke kenmerken te letten, zoals kleur en uitstraling.

Samen met u kijken we naar de beste schoenopties. Daarnaast zijn de meeste schoenen bij ons in de collectie, voorzien van een uitneembaar voetbed, zodat een eigen inlegzool of steunzool, geen probleem is.

 

Stap 3: het passen en uitproberen van de schoenen

Meters maken is belangrijk!

Onze schoenadviseurs helpen bij het aandoen van de schoenen. Dit kan misschien wat onwennig zijn, maar daarbij kan de schoenadviseur meteen meekijken hoe de schoen om de voet heen zit. Is er niet teveel ruimte of zit deze niet juist te strak….

Het is belangrijk om even goed op de schoenen te gaan lopen, om het de schoen te ervaren. Let op, het gaat om nieuwe schoenen, dus die kunnen best even wat stevig en stijf aanvoelen. Belangrijk is dat ze niet knellen of drukken. Samen met de schoenadviseur bepalen we welke schoenen het beste uit de selectie komen.

 

Stap 4: zijn er toch nog voetklachten of zelfs pijnlijke klachten?

Wij werken samen met de podotherapeuten van Voetencentrum Wender!

Komen er toch nog andere zaken aan de orde tijdens het adviesgesprek met de schoenadviseur? Dan kan wellicht de podotherapeut een oplossing bieden.

In de professionele behandelkamer van de podotherapeut kan een voetscan worden gemaakt om voetklachten te detecteren. Let wel, dit gaat wel uitsluitend op afspraak, maar het is goed mogelijk om een combinatie afspraak te maken met de podotherapeut en de schoenadviseur van JS Voetcomfort. Zo ervaart u het beste van beiden en kunnen voetklachten direct worden aangepakt.

Klik hier voor meer informatie over podotherapie. 

Stap 5: wij willen dat u tevreden de deur uit gaat!

Een tevreden klant, wordt vanzelf onze ambassadeur!

De laatste stap is dat u tevreden onze winkel weer verlaat. Wij hopen dat ons uitgebreide advies heeft kunnen bijdragen aan meer loopcomfort, meer loopplezier en uiteraard minder of geen voetklachten.

Het 5 stappenplan van JS Voetcomfort draagt eraan bij dat u vitaal en gezond door het leven kunt stappen!

Bij JS Voetcomfort geven wij altijd het beste advies voor uw voeten!