De magie van Mephisto

Het merk Mephisto is een goed voorbeeld van schoeninnovatie. Dat komt door de gepatenteerde soft-air technologie. Die creëert een ongeëvenaard schokdempend effect bij het neerkomen van de voet. De soft-air technologie zit zowel verwerkt in het uitneembare voetbed als in de loopzool. Onder het Mephisto-logo pronkt dan ook trots: DE LOOPSENSATIE.  

“Als een Mephisto-klant onze winkel binnenkomt, moet ik net iets langer nadenken om zijn naam te herinneren. Mephisto schoenen gaan nou eenmaal uitzonderlijk lang mee”, vertelt Dane, eigenaar van JS schoenen. “En dat is ook precies wat klanten waarderen aan deze schoen. Zij zweren bij deze echt lederen schoen en de bewezen kwaliteit. Ze weten dat ze lang plezier hebben van de aankoop.”

Mephisto voor mannen

Bij JS heeft dit merk dan ook een vaste basisplek in de selectie herenschoenen. “Ze hebben voor onze mannelijke klanten gewoon een bewezen staat van dienst”, zo verklaart Dane, om daaraan toe te voegen: “Door de stevigheid is Mephisto zeer geschikt voor mannen met pijnlijke voeten. De verstevigde loopzolen ontlasten de voeten, zeker in combinatie met de soft-air technologie.”

Ook een eigen steunzool kan prima worden toegepast in een Mephisto schoen. En meerdere modellen zijn geschikt voor de wat bredere voet. Dane: “Van trouwe klanten horen we vaak dat de voetproblemen zijn verdwenen, rugklachten zijn verminderd en dat vermoeide voeten tot een ver verleden behoren. En vergis je niet: dat maakt de alledaagse dingen een stuk aangenamer.”

Moderner met behoud van unieke eigenschappen

Van origine was het Franse merk Mephisto vrij traditioneel in de modellen. Fransen kunnen nou eenmaal eigenwijs zijn ;-). De laatste jaren hebben ze desondanks de transitie gemaakt naar modernere schoenen. “Maar uiteraard wel met de unieke Mephisto-kenmerken en pasvormen”, voegt Dane geruststellend toe. 

Een goed voorbeeld daarvan is het model Bradley. Een leuke, vlotte sneaker in diverse kleuren verkrijgbaar. Ideaal voor het voorjaar en najaar. Dit model heeft een extra brede pasvorm en een handige ritssluiting (gemak dient de mens). Waarom is Bradley populair? Zoals altijd heeft Dane een antwoord paraat: “Over het algemeen zijn de Nederlandse mannenvoeten wat breder. De Bradley modellen sluiten hier goed op aan en knellen of drukken nergens. En uiteraard kan ook hierin een eigen steunzool worden gelegd en is de loopzool stevig.”

Bekijk Bradly modellen

De voordelen van de Mephisto schoenen op een rij

  • Perfecte schokdemping door soft-air technologie
  • Uitneembaar voetbed
  • Stevig
  • Uitzonderlijk lange levensloop
  • Geschikt voor de wat bredere voet en/of zwaardere man

De Mephisto collectie

De Mephisto-klant hoeft niet persé te kiezen uit honderd modellen. Hij weet wat hij wil en wat de schoen voor hem doet. Daarom blinkt de Mephisto collectie van JS schoenen meer uit in kwaliteit dan in kwantiteit. 

Kijk maar eens

“Of kom gewoon eens naar onze winkel. Als je weggaat met een Mephisto schoen weet ik zeker dat het even duurt voordat je terugkomt voor een nieuw paar”, besluit Dane met een knipoog.