De daadkracht van Durea  

Het merk Durea is onmisbaar in de collectie damesschoenen van JS. Durea ontlast de voet op kenmerkende wijze. Dat wil zeggen: met stevigheid en stabiliteit. Dat zie je terug in de verstijfde zolen, maar ook de contrefort in de hiel is extra stevig. De contrefort is dat stukje aan de achterzijde van de schoen wat de hiel goed op z’n plaats houdt. 

Ook werkt Durea met zogenaamde ‘gebroken leesten’. “Dat wil zeggen dat de schoen aan de voorzijde breder is dan in de hiel”, vertelt Dane van JS schoenen. “Hierdoor omsluiten ze vaak goed en geven ze de juiste steun.”

Dureau voor wijdte K

Al die eigenschappen hebben Durea een ijzersterk imago gegeven. Het merk staat voor kwaliteit, de juiste pasvormen, uitneembare voetbedden en diverse breedte- of wijdtematen. “En door dat laatste zie je dat deze schoen vooral geschikt is voor mensen die veel baat hebben bij een goed afgestemde breedtemaat van de schoen. Bijvoorbeeld voor iemand met een hele brede voet, wijdte K bijvoorbeeld”, aldus Dane.

Bekijk onze Durea schoenen

Voor welke voetklachten is Durea met name geschikt?

Een eigen inlegzool gaat goed samen met een schoen van Durea. Het voetbed is namelijk uitneembaar. En niet onbelangrijk: de verstevigde loopzool is vaak ook een remedie voor mensen met een doorgezakte voet, een Hallux Valgus klacht of een holvoet. Dane: “Maar los daarvan is het ook gewoon een ideale schoen als je behoefte hebt aan een lekker stevige schoen. Bijvoorbeeld omdat jouw werk veel van je voeten vraagt. Dit is echt een schoen die voeten, benen en rug veel minder vermoeit. En dat merk je aan het einde van de dag.”

Dat wil overigens niet zeggen dat Durea voor iedereen geschikt is. Heb je hele gevoelige voeten bijvoorbeeld, of zeer soepele voeten, dan kun je Durea als té stug ervaren. Maar ben je eenmaal gewend aan Durea, dan zul je niet snel meer afwijken van dit merk. “Dat geldt natuurlijk vooral voor mensen die sinds Durea minder of geen klachten meer hebben”, aldus Dane.

De voordelen van Durea schoenenop een rij:

  • Zeer stevig
  • Uitneembaar voetbed
  • Goede omsluiting van de voet
  • Meerdere wijdtematen
  • Trendy én comfortabel

De herkomst van Durea

Durea komt uit de oer-Hollandse Van Drunen Schoenenfabriek. Een mooie, ambachtelijke plek waar de liefde voor de schoen overal voelbaar is. Durea’s oorsprong ligt in 1913. Da’s een hele tijd terug, maar ook toen luidde de boodschap al: voor iedereen een passende schoen. En omdat geen voet hetzelfde is, ontwikkelt Durea al vanaf die allereerste dag in 1913, voor elke lengte, breedte, pasvorm en model een eigen leest. 

Het trendy uiterlijk van Durea laat jou zéér goed voor de dag komen zónder dat dit ten koste gaat van comfort en je gezondheid. “Dat is toch de ultieme combi?”, vraagt Dane retorisch. 

De diversiteit van Durea

Van een sandaal tot een lichte wandelschoen en allerlei modellen daartussen. Dat is Durea. Divers in modellen, maar altijd gelijk in eigenschappen: de juiste pasvorm, topkwaliteit en vakmanschap.

Bekijk onze Durea-collectie