Xsensible is een Nederlands schoenenmerk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van schoenen, waarbij de focus ligt op comfort en pasvorm. Het merk staat bekend om het gebruik van stretchleer en geavanceerde technologieën om schoenen te creëren die zich aanpassen aan de individuele voet, waardoor het zorgt voor een optimale pasvorm.

Lees meer over Xsensible

Inhoudsopgave

 1. Xsensible
 2. De kwaliteit
 3. De eigenschappen
 4. De zolen
 5. Schoenen heren
 6. Schoenen dames
 7. Xsensible Stretchwalker
 8. Wandelschoenen
 9. Sale
 10. De geschiedenis
 11. Vraag & antwoord

Alles over Xsensible

Het is één van de bekendste schoenkenmerken van Nederland: Xsensible. Hoe is het merk ontstaan? Welke soorten schoenen en collecties zijn er? En wat zijn die unieke eigenschappen? Hier lees je alles over Xsensible.

1. Xsensible

Xsensible is een Nederlands schoenenmerk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van schoenen, waarbij de focus ligt op comfort en pasvorm. Het merk staat bekend om het gebruik van stretchleer en geavanceerde technologieën om schoenen te creëren die zich aanpassen aan de individuele voet, waardoor het zorgt voor een optimale pasvorm.

Xsensible is zo’n schoen die u moet ervaren om het te geloven. Xsensible heeft al veel mensen van voetklachten en rugklachten afgeholpen. Op een gekscherende manier omschrijft Dane Starink, eigenaar van JS schoenen, dit merk daarom ook wel als: de Jomanda-schoen.

Maar hoe wonderbaarlijk de resultaten ook mogen zijn, Xsensible verricht geen wonderen. Dit Nederlandse schoenenmerk laat liever wetenschap en innovatie het werk doen. En niet zonder resultaat, want iemand die overstapt op Xsensible gaat niet snel terug naar een andere schoen.

Xsensible schoenen bieden ondersteuning, flexibiliteit en demping waardoor ze perfect zijn voor mensen met gevoelige voeten of specifieke voetproblemen. Dit past perfect bij ons als specialist in voetcomfort en waarom wij het merk Xsensible aanbevelen.

Bij JS schoenen zijn we echt fan van dit merk. ‘‘We hebben niet voor niets de grootste collectie Xsensible schoenen van de Achterhoek’’, aldus Dane.

2. De kwaliteit

Bij Xsensible hechten ze veel waarde aan vakmanschap, duurzame materialen en innovatieve technologieën. Hiermee streven ze ernaar om hoogwaardige kwaliteit schoenen te maken. Het stretchleer is één van de onderdelen van de schoen waarmee het merk zich onderscheidt van andere schoenen. Het is zorgvuldig behandeld en naast dat het zorgt voor de perfecte pasvorm, is het duurzaam en bestand tegen slijtage.

Het concept van de Xsensible-zool met centraal het balanspunt.

Foto: sandaalconcept, zool met balanspunt

Het stretch-leer wat voor de Xsensible-schoenen gebruikt wordt.

Foto: stretchleer

- Zool met balanspunt

De zool is een co-creatie van Xsensible en de Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka, die zich liet inspireren door een oeroud Japans sandaalconcept. Dat wil zeggen dat de zool van een Xsensible schoen is opgebouwd rondom het unieke balanspunt in het midden van de zool. Dat zorgt voor een optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding.

Het balanspunt is slim geplaatst in het midden van de zool, waardoor het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over de voet. Dit zorgt voor een natuurlijke houding en minder druk op de gewrichten, waardoor vermoeidheid en pijn verminderd worden. Bovendien biedt de zool met balanspunt uitstekende schokdemping en grip, wat zorgt voor zelfverzekerd lopen bij elke stap.

‘‘Vaak zie je dat schoenen óf een stevige óf een soepele zool hebben’’, vertelt Dane. ‘‘De Xsensible Stretchwalker combineert die eigenschappen. De onderzool is stug en stevig, maar daar bovenop zit een laag die juist een extreem goede demping heeft. Die unieke zoolconstructie maakt deze schoen daardoor zeer geschikt voor mensen met een staand beroep. Bijvoorbeeld voor kappers of voor mensen die in de horeca werken. Daarnaast zien wij bij klanten met hielspoorklachten dat deze klachten verminderen zodra ze overstappen op Xsensible.’’

- Uniek stretchleer

Net als de zool is ook het leer van de Xsensible Stretchwalker erg vernuftig. Dit zet zich gelijk naar de voet. Inlopen is daardoor niet nodig. De technologie zorgt ervoor dat het leer 70% in de breedte rekt en maar 30% in de lengte. Ook na 50.000 stappen komt het leer altijd weer in zijn oorspronkelijke vorm terug, zo is uit testen gebleken. Daarom wordt dit ook wel ‘leer met een geheugen’ genoemd.

Xsensible Inside heet deze gepatenteerde techniek. Het leer is opgebouwd uit meerdere lagen die elk een specifieke functie hebben. Samen zorgen ze voor die ongeëvenaarde rekbaarheid en tegelijkertijd voor een schoen die ademt en een comfortabele temperatuur heeft. Of zoals Dane toelicht: ‘‘Daardoor voelen de schoenen aan als een tweede huid. Het voetbed is uitneembaar dus de schoenen zijn ook geschikt voor een eigen inlegzool of podotherapeutische zool.’’

Het stretchleer van Xsensible is ontdekt en ontworpen in de jaren 90. Het was destijds een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van schoenen en materiaaltechnologie. Men is erin geslaagd om hoogwaardige elastische vezels te integreren in het leer, waardoor het stretchleer werd gecreëerd.

Sindsdien heeft Xsensible continu geïnnoveerd en verfijnd om het stretchleer verder te verbeteren en te perfectioneren, zodat het aan de hoogste comfort- en kwaliteitseisen voldoet. Het stretchleer heeft sindsdien wereldwijd erkenning gekregen en is uitgegroeid tot een kenmerkend element van Xsensible schoenen.

Bekijk onze Xsensible collectie

3. De eigenschappen

Naast deze hoogwaardige kwaliteit, beschikken Xsensible schoenen over een aantal belangrijke eigenschappen. Welke van deze eigenschappen is jouw reden om voor Xsensible schoenen te kiezen?

 • Lichtgewicht: de schoenen zijn gemaakt van lichtgewicht materialen, zoals stretchleer en EVA-zool. Dit maakt ze comfortabel om te dragen, zelfs bij langere wandelingen of staan;
 • Waterafstotend: de buitenkant van de schoenen is waterafstotend. Dit betekent dat ze niet snel nat worden, zelfs als je in de regen loopt;
 • Ademend: het mesh-bovenwerk (geweven materiaal gemaakt van kleine gaatjes) zorgt ervoor dat lucht door de schoen kan circuleren. Het uitneembaar voetbed met ventilatiegaten zorgt ervoor dat zweet en vocht uit het voetbed kunnen ontsnappen. De speciale technologie 'X-comfort' helpt om zweet en vocht snel af te voeren naar de buitenkant van de schoen;
 • Uitneembaar voetbed: de schoenen hebben een uitneembaar voetbed. Dit maakt het mogelijk om een persoonlijk voetbed te gebruiken of een voetbed aan te passen aan je voeten;
 • Meerdere wijdtematen: de verschillende soorten wijdtematen zorgen ervoor dat je de perfecte pasvorm vindt voor je voeten. De schoenen zijn verkrijgbaar in de volgende wijdtematen: G (normale/gemiddelde voet), H (iets bredere voet),en J & K (extra brede voeten).

4. De zolen

De meeste modellen zijn voorzien van een Stretchwalker zool. Maar niet elke zool is hetzelfde. Onderstaand benoemen we de verschillende soorten zolen. Klik op de naam van de zool om meer informatie over de zool te lezen.

Een overzicht van alle Xsensible-zolen: de City-walker zolen, de Hiking zool, de SWX zool en de Next Generation zool.

Deze zool heeft het smalste loopvlak en bevordert tegelijkertijd de afwikkeling van de voet. Het vereist echter meer compensatiebewegingen.

 • Wijdte: GX

De voordelen:

 • Erg comfortabel;
 • Stugge, sterke afwikkeling;
 • Veel demping.

Minder geschikt voor:

 • Mensen met brede voeten;
 • Mensen met overgewicht.

Met een breder loopvlak biedt deze zool nog meer grip op alle soorten ondergronden.

 • Wijdte: HX

De voordelen:

 • Erg comfortabel;
 • Stugge, sterke afwikkeling;
 • Veel demping.

Meer geschikt voor:

 • Mensen met bredere voeten;
 • Mensen met (licht) overgewicht

Alle Hiking schoenen zijn uitgerust met Dry-X en hebben een stevige profielzool. Ze zijn ideaal voor buitenactiviteiten en bieden de juiste grip op bijna elke ondergrond. De aansluitende hiel zorgt voor een optimale pasvorm.

 • Wijdte: HX

De voordelen:

 • Erg comfortabel;
 • Redelijk stugge, sterke afwikkeling;
 • Veel demping;
 • Extra veel grip.

Meer geschikt voor:

 • Wandelaars;
 • Mensen met bredere voeten;
 • Mensen met (licht) overgewicht.

Deze zool biedt maximale demping en bevordert een vloeiende afwikkeling van de voet. Torsieverstevigingen voorkomen draaiing van de voet.

 • Wijdte: HX

De voordelen:

 • Erg comfortabel;
 • Veel demping;
 • Geschikt voor brede voeten.

Minder geschikt voor:

 • Mensen met (licht) overgewicht (mogelijk instabiel).

Deze zool heeft dezelfde eigenschappen als de SWX-zool, wat betekent dat het veel demping biedt en een soepele afwikkeling bevordert. Daarnaast heeft het een sportief silhouet.

 • Wijdte: GX/HX

De voordelen:

 • Erg comfortabel
 • Erg stabiel
 • Stugge, sterke afwikkeling
 • Veel demping

Minder geschikt voor:

 • Mensen met smallere voeten;
 • Mensen met (licht) overgewicht).

5. Xsensible schoenen heren

Xsensible schoenen heren. Collectie: najaar 2023. Model: Rialto.

Voor de mannen beschikt Xsensible over een uitgebreide collectie schoenen. Men richt zich voornamelijk op 'actieve levensgenieters', oftewel de mannen met een avontuurlijke en/of sportieve instelling. Bij JS schoenen zien we dan ook regelmatig mannen die graag wandelen, op reis gaan of sporten.

Xsensible heeft haar heren schoenen onder verdeeld in 3 categorieën:

De sneaker-collectie van Xsensible voor heren biedt een perfecte mix van comfort en stijl. Voor dagelijks gebruik zit je goed met een casual sneaker en voor actieve bezigheden kun je kiezen voor de sportieve sneaker. De schoenen hebben een modern design passend bij elke outfit.

De volgende modellen vallen in de categorie sneakers:

 • SWX-modellen:

De SWX-modellen beschikken over de SWX-zool. Deze zoolconstructie, die extra dempend en verend is, is lopen zeer comfortabel. De rond aflopende zolen zorgen voor een optimale afwikkeling van de voeten. Dit zorgt ervoor dat lopen weer een stuk aangenamer wordt.

De Xsensible SWX loopzool, is de meest zachte loopzool uit de Xsensible collectie. Geschikt voor mensen met een hielspoor achtige klacht of een doorgezakte voorvoet.

Bekijk alle SWX herenschoenen

'Next Generation' is een specifieke collectie Xsensible schoenen voor zowel heren als dames. Het staat symbool voor de nieuwe generatie binnen het familiebedrijf. De schoenen uit deze collectie zijn vernieuwend door het eigentijds ontwerp.

De volgende modellen vallen in de categorie sneakers:

 • Golden Gate Men:

Golden Gate is een eigentijdse sneaker die symbool staat voor de nieuwe generatie binnen het familiebedrijf. Daarom heeft men deze collectie Next Generation genoemd, want er breekt een nieuw tijdperk aan voor Xsensible. De jongere generatie in de familie neemt het stokje over. Xsensible ziet hun visie terug in deze schoen die vernieuwend is zonder enige concessies te doen aan het comfort waar het merk om bekend staat. De sneakers zijn erg gewild dankzij het gestroomlijnde silhouet in combinatie met unieke details en de trendy kleuren. Het is niet voor niets onze beste Xsensible tot nu toe; in een Golden Gate wil je gezien worden.

> Bekijk alle Golden Gate modellen herenschoenen

Met sportieve sandalen van Xsensible ben je altijd klaar voor een outdoor activiteit. Deze sandalen zijn voorzien van een extra dikke zool én leren riempjes met klittenbandsluiting.

> Bekijk ons aanbod Xsensible schoenen heren.

6. Xsensible schoenen dames

Xsensible schoenen dames. Collectie: najaar 2023. Model: Ponte Vecchio.

Xsensible dames schoenen staan bekend om hun combinatie van stijl, comfort en innovatief design. Wij zien moderne vrouw met gevoel voor smaak graag in onze winkel in Gaanderen. Of het nu gaat om elegante pumps, sportieve sneakers of casual schoenen, de Xsensible dames schoenen combineert mode en functionaliteit.

Xsensible heeft haar dames schoenen onderverdeeld in 4 categorieën:

Xsensible sneakers zijn perfect voor de vrouw die veel in beweging is. Of dat nou thuis is of op haar werk. De stevige zool zorgt voor een goede balans met veel comfort waardoor de schoen langdurige achter elkaar gedragen kan worden.

De volgende modellen vallen in de categorie sneakers:

 • SWX-modellen:

De SWX-modellen beschikken over de SWX-zool. Deze zoolconstructie, die extra dempend en verend is, is lopen zeer comfortabel. De rond aflopende zolen zorgen voor een optimale afwikkeling van de voeten. Dit zorgt ervoor dat lopen weer een stuk aangenamer wordt.

De Xsensible SWX loopzool, is de meest zachte loopzool uit de Xsensible collectie. Geschikt voor mensen met een hielspoor achtige klacht of een doorgezakte voorvoet.

Bekijk alle SWX damesschoenen

'Next Generation' is een specifieke collectie Xsensible schoenen voor zowel dames als heren. Het staat symbool voor de nieuwe generatie binnen het familiebedrijf. De schoenen uit deze collectie zijn vernieuwend door de luxe designs met opvallende kleuraccenten.

 • Golden Gate Lady:

Golden Gate is een eigentijdse sneaker die symbool staat voor de nieuwe generatie binnen het familiebedrijf. Daarom heeft men deze collectie Next Generation genoemd, want er breekt een nieuw tijdperk aan voor Xsensible. De jongere generatie in de familie neemt het stokje over. Xsensible ziet hun visie terug in deze schoen die vernieuwend is zonder enige concessies te doen aan het comfort waar het merk om bekend staat. De sneakers zijn erg gewild dankzij het gestroomlijnde silhouet in combinatie met unieke details en de trendy kleuren. Het is niet voor niets onze beste Xsensible tot nu toe; in een Golden Gate wil je gezien worden.

> Bekijk alle Golden Gate modellen damesschoenen

Voor de warmere maanden van het jaar of voor op zonvakanties kun je bij Xsensible kiezen uit een collectie sandalen en slippers. Deze sandalen en slippers vallen onder de Xsensible Stretchwalker collectie.

Een aantal lage dames schoenen (waaronder ook sneakers) en ballerina's vormen samen het segment met klassieke schoenen. Veel van deze schoenen zijn voorzien van individueel verstelbare klittenbandsluiting.

> Bekijk ons aanbod Xsensible schoenen dames

7. Xsensible Stretchwalker

Xsensible Stretchwalker. Collectie: najaar 2023. Model: Golden Gate.

De 'Xsensible Stretchwalker' is een uniek concept en een specifieke lijn van schoenen ontwikkeld door Xsensible, dat zich richt op het bevorderen van comfort, balans en welzijn tijdens het lopen. Het belangrijkste kenmerk van de Xsensible Stretchwalker is het gepatenteerde stretchleer en de unieke balanszooltechnologie.

De naam “Stretchwalker” is totstandgekomen door twee belangrijke eigenschappen van het schoenenmerk: de rekbaarheid (stretch) en het wandelcomfort (walker).

De toevoeging ‘Stretchwalker’ aan de Xsensible schoenenlijn is geïnspireerd op de traditionele Japanse Geta-sandalen, die worden gedragen door geisha’s en maiko’s. Geta-sandalen hebben een verhoogd houten platform onder de zool, wat zorgt voor stabiliteit en evenwicht tijdens het lopen. Dit ontwerp stimuleert een natuurlijke afwikkeling van de voet en helpt om een goede lichaamshouding te behouden.

“Bij JS schoenen komen veruit de meeste modellen uit de Stretchwalker-collectie. Xsensible Stretchwalker is er voor iedereen die wil afrekenen met pijn en ongemak. Zeker mensen met staande beroepen willen tijdens of aan het einde van de werkdag niet geplaagd worden door pijnlijke of vermoeide voeten. Dan biedt de Xsensible Stretchwalker uitkomst en vooral: verlichting." Aldus Dane Starink.

> Bekijk ons aanbod Xsensible Stretchwalker schoenen

Stretchwalker, de voordelen:

 • 100% stretchleer;
 • 70% stretch in de breedte;
 • 30% stretch in de lengte;
 • Lichtgewicht;
 • Ademend;
 • Uitneembaar voetbed;
 • Waterafstotend;
 • Meerdere wijdtematen.
Xsensible Stretchwalker schoenen. Collectie: najaar 2023. Model: Golden Gate.

- Xsensible Stretchwalker voor heren

Voor de heren heeft Xsensible haar Stretchwalker modellen ingedeeld in 3 verschillende categorieën, namelijk: SWX-modellen, City-walker modellen en Next Generation-modellen. Onderstaand lees je wat de verschillen zijn tussen deze Xsensible heren Stretchwalkers:

SWX-modellen

Alle heren Xsensible Stretchwalker SWX-modellen zijn voorzien van een SWX-zool. Deze zool biedt maximale demping en bevordert een vloeiende afwikkeling van de voet. Torsieverstevigingen voorkomen draaiing van de voet.
– SWX-modellen: SWX3, SWX6 en SWX14.

Alle heren Xsensible Stretchwalker City-walker modellen zijn voorzien van de City Walker 2.0 zool. Met een breder loopvlak biedt deze zool nog meer grip op alle soorten ondergronden.
– City-walker modellen: Zurich, Dublin en Timor.

Alle heren Xsensible Next Generation-modellen zijn voorzien van de Nest-Generation zool. Deze zool heeft dezelfde eigenschappen als de SWX-zool, wat betekent dat het veel demping biedt en een soepele afwikkeling bevordert. Daarnaast heeft het een sportief silhouet.
– Next-Generation modellen: Golden Gate men.

Bekijk heren Xsensible Stretchwalkers

- Xsensible Stretchwalker voor dames

Voor de dames heeft Xsensible haar Stretchwalker modellen ook onderverdeeld in 3 verschillende categorieën, namelijk: SWX-modellen, City-walker modellen en Next Generation-modellen. Onderstaand lees je wat de verschillen zijn tussen deze Xsensible dames Stretchwalkers:

Alle dames Xsensible Stretchwalker SWX-modellen zijn voorzien van een SWX-zool. Deze zool biedt maximale demping en bevordert een vloeiende afwikkeling van de voet. Torsieverstevigingen voorkomen draaiing van de voet.
– SWX-modellen: SWX3, SWX11, SWX18 en SWX19.

Alle dames Xsensible Stretchwalker City-walker modellen zijn voorzien van de City Walker 1.0 of 2.0 zool. Met een breder loopvlak biedt deze zool nog meer grip op alle soorten ondergronden.
– City-walker 1.0 modellen: Iona, Lucca, Jersey, Carrara, Wembley en England
– City-walker 2.0 modellen: Corfino, Grenoble, Arona, Lima, Koblenz, Tokio, Aruba, Curacao, Barbados, Jamaica en Ambon.

Alle dames Xsensible Next Generation-modellen zijn voorzien van de Nest-Generation zool. Deze zool heeft dezelfde eigenschappen als de SWX-zool, wat betekent dat het veel demping biedt en een soepele afwikkeling bevordert. Daarnaast heeft het een sportief silhouet.
– Next-Generation modellen: Golden Gate Lady en de Ponte Vecchio.

Bekijk dames Xsensible Stretchwalkers

8. Xsensible wandelschoenen

Xsensible wandelschoenen. Collectie: najaar 2023. Model: Oulu.

Hoewel het niet prominent op de website van staat, beschikt Xsensible ook over een collectie wandelschoenen, voor zowel dames als heren. Uiteraard zijn alle Xsensible schoenen geschikt om mee te wandelen. Maar ga je voor een langere of meer uitdagende wandeling, dan zijn de speciale wandelschoen-modellen van Xsensible zeer geschikt.

Deze wandelschoenen, ook wel hikingschoenen genoemd, bieden ultiem comfort, geven energie en zorgen voor bescherming. Om jouw voeten droog te houden zijn de wandelschoenen van Xsensible voorzien van Dry-X waterproof Technology.

Begin 2020 groeide de populariteit van het wandelen enorm. Steeds meer mensen gingen wandelen om te ontspannen, te bewegen en om de natuur te ontdekken. Voor Xsensible was dit het moment om ook deze groep mensen te voorzien van functionele en comfortabele schoenen.

Unieke combinatie eigenschappen

De bestaande onderdelen van de Stretchwalker-schoen werden toegepast op de wandelschoen. Zo ontstond een wandelschoen met een unieke combinatie aan eigenschappen:

 • De zool:

Elk model is voorzien van de welbekende Stretchwalker-zool. In het geval van de wandelschoen is dat Hiking-zool. Alle Hiking schoenen zijn hebben een stevige profielzool. Ze zijn ideaal voor buitenactiviteiten en bieden de juiste grip op bijna elke ondergrond. Ook zorgt de dikte van de zool voor extra demping. De aansluitende hiel zorgt voor een optimale pasvorm.

 • Het balanspunt:

Het balanspunt, geplaatst in het midden van de zool, zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over de voet verdeeld wordt. Door deze verdeling wordt er veel loopcomfort en stabiliteit gecreëerd. Precies wat nodig is voor een wandeling op ongelijk of onverhard terrein.

 • De afwikkelplaat:

De voorkant van de schoen is voorzien van een afwikkelplaat die zorgt voor extra stevigheid en goede afwikkeling tijdens het wandelen.

 • Dry-X Waterproof-technologie:

Koud, nat of winderig, alle Xsensible wandelschoenen zijn voorzien van een speciale binnenvoering: het Dry-X Waterproof-membraan waarmee de wandelschoen 100% wind- en waterdicht is.

> Bekijk ons aanbod Xsensible wandelschoenen

Wandelschoenen, de voordelen:

 • Waterafstotend (Dry-X Waterproof technologie);
 • Schokabsorberend;
 • Lichtgewicht;
 • Uitneembaar voetbed;
 • Veel stabiliteit;
 • Extra demping;
 • Meerdere wijdtematen.

Wandelschoenen voor dames & heren

Xsensible wandelschoenen zijn verkrijgbaar in twee soorten: lage modellen en hoge modellen.

 • Lage modellen:

Lage modellen Xsensible wandelschoenen zijn ideaal voor wandelingen op vlakke en licht heuvelachtige terreinen. De schoenen zijn licht en comfortabel, en bieden voldoende demping voor een ontspannen loopervaring.

 • Hoge modellen:

Hoge modellen Xsensible wandelschoenen zijn ideaal voor wandelingen op ruiger terrein, zoals bergpaden en onverharde paden. De schoenen bieden nog meer ondersteuning en stabiliteit dan lage modellen.

Bekijk onze Xsensible wandelschoenen

9. Xsensible sale

Elk seizoen komt Xsensible met nieuwe collecties schoenen. Schoenen uit oude collecties kunnen daardoor voor een lagere prijs worden aangeboden. Maar over het algemeen gebeurt dit niet snel. Als dat wel zo is dan bieden Xsensible schoenen in de sale een uitstekende kans om hoogwaardige schoenen te bemachtigen tegen gereduceerde prijzen. Tijdens de sale-periode zijn er diverse modellen en stijlen beschikbaar, variërend van sneakers tot sandalen en laarzen.

Profiteer van kortingen

Dit betekent dat vrouwen en mannen kunnen profiteren van aanzienlijke kortingen op Xsensible schoenen die zowel comfortabel als trendy zijn. Of je nu op zoek bent naar een nieuw paar schoenen voor dagelijks gebruik of voor een speciale gelegenheid, de sale biedt een geweldige gelegenheid om te besparen op je favoriete Xsensible schoenen.

Sale voor elk seizoen

Tijdens de sale kun je in sommige gevallen ook profiteren van kortingen op seizoensgebonden modellen. Of het nu gaat om schoenen voor de zomer, winter, lente of herfst, je kunt een breed scala aan ontwerpen vinden die geschikt zijn voor elk seizoen.

> Bekijk Xsensible schoenen in de sale

10. De geschiedenis

De geschiedenis van het schoenenmerk Xsensible gaat ver terug in de tijd. Het is onderdeel van NIMCO Made4You, wat in 1904 is opgericht. Nimco Made4You is op haar beurt weer onderdeel van NIMCO International, een familieonderneming met verschillende activiteiten op het gebied van schoeisel. NIMCO staat voor Nijmeegse Combinatie.

In de jaren '60 en 70' is NIMCO zich gaan focussen op orthopedische schoenen. Tegelijkertijd is men de productie gaan verplaatsen naar het buitenland: in Portugal. De jaren '90 waren bepalend voor het huidige succes. In die tijd werd de 'stretch'-technologie toegepast waarmee het stretchleer geïntroduceerd werd. 

Dit speciale materiaal, dat zich aanpast aan de individuele voetvorm en zorgt voor ongeëvenaard comfort, werd al snel de kenmerkende eigenschap van Xsensible. Vandaag de dag is Xsensible wereldwijd erkend en geliefd om zijn toewijding aan comfort en vakmanschap.

11. Vraag & antwoord

Xsensible-schoenen onderscheiden zich door hun unieke combinatie van stijl en comfort. De schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zich vormen naar de voet en zorgen voor een perfecte pasvorm.

Bovendien hebben ze een uitneembaar voetbed, waardoor u uw eigen orthopedische inlegzolen kunt gebruiken als dat nodig is. Het resultaat is een schoen die er niet alleen goed uitziet, maar ook de hele dag door comfort biedt.

Ja! Xsensible-schoenen zijn juist ontworpen met het oog op mensen met gevoelige voeten. Ze bieden een uitzonderlijke pasvorm en zijn gemaakt van zachte, flexibele materialen die wrijving en drukpunten verminderen. De schoenen hebben stretchleer, dat zich aanpast aan de vorm van uw voeten zonder ze te beknellen. Dit maakt Xsensible-schoenen ideaal voor mensen met voetproblemen zoals hallux valgus, hamertenen of gevoelige gewrichten.

Zeker! Xsensible-schoenen zijn zeer geschikt voor mensen die orthopedische inlegzolen dragen. Ze hebben een uitneembaar voetbed, wat betekent dat u uw eigen inlegzolen kunt gebruiken en deze kunt aanpassen aan uw individuele behoeften.

Het uitneembare voetbed biedt ook extra ruimte in de schoen, zodat uw voeten voldoende ondersteuning krijgen zonder bekneld te raken. Bij JS schoenen begrijpen we dat iedereen unieke voetbehoeften heeft, daarom streven we ernaar om schoenen te creëren die aan deze behoeften voldoen.

Xsensible schoenen kunnen zeker geschikt zijn voor mensen met voetproblemen, waaronder platvoeten of hielspoor. Door het gebruik van stretchleer en uitneembare voetbedden bieden de schoenen vaak een goede pasvorm en ondersteuning.

Bij platvoeten kunnen Xsensible schoenen helpen om de druk gelijkmatig over de voet te verdelen en de voetboog te ondersteunen.

Voor mensen met hielspoor kunnen Xsensible schoenen demping en comfort bieden, waardoor de druk op de hiel wordt verminderd.

Xsensible-schoenen koop je bij JS Schoenen, dat kan via onze webshop of in onze winkel in aan de hoofdstraat 41 in Gaanderen. Heb je een vraag over het merk Xsensible dan kun je ons een e-mail sturen, bellen (0315 - 323 839) of een bezoek brengen aan onze winkel.

Meer informatie over Xsensible:

+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX11

239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX11

239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Lucca

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Lucca

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES WANDELSCHOENEN

Xsensible Oulu

239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Wembley

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Wembley

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Jersey

219,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Jersey

219,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Tokio

209,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES WANDELSCHOENEN

Xsensible Stockholm Women

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Ponte Vecchio

249,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX21

259,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Nikiti

189,95
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX18

Oorspronkelijke prijs was: €249,95.Huidige prijs is: €199,96.
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX22

Oorspronkelijke prijs was: €269,95.Huidige prijs is: €215,96.
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HEREN SCHOENEN

Xsensible SWX14

239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Lucca

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Ponte Vecchio

249,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES WANDELSCHOENEN

Xsensible Bodo

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Milau

259,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES WANDELSCHOENEN

Xsensible Uppsala

219,95
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Lucca

Oorspronkelijke prijs was: €229,95.Huidige prijs is: €183,96.
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Lucca

Oorspronkelijke prijs was: €229,95.Huidige prijs is: €183,96.
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Wembley

Oorspronkelijke prijs was: €229,95.Huidige prijs is: €183,96.
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HEREN SCHOENEN

Xsensible SWX23

239,95
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HEREN SCHOENEN

Xsensible Zurich

Oorspronkelijke prijs was: €229,95.Huidige prijs is: €183,96.
-20%
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX11

Oorspronkelijke prijs was: €239,95.Huidige prijs is: €191,96.
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX11

239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX3 lady

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
249,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Milau

259,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Lima

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Malta

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible Jersey

219,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
239,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HEREN SCHOENEN

Xsensible Rialto

249,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

HEREN SCHOENEN

Xsensible SWX3

229,95
+
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DAMES SCHOENEN

Xsensible SWX16

239,95